Flower Circus | Spectacol oferit la Oradea de doi designeri florali din Olanda

Data actualizării: Data publicării:
RAW_SPECTACOL_CU_FLORI_280818_000003

"Circul florilor" a venit în Oradea. Reprezentanţiile le-au dat doi dintre cei mai cunoscuţi designeri flori din Olanda. Ei combină florile şi distracţie într-un spectacol pe care îl prezintă în toată lumea. Ajunşi pentru prima dată în Bihor, olandezii au prezentat tendințele în ceea privește buchetele și aranjamentele florale.

După ce au călătorit prin toată lumea, Michael și John, doi designeri florali renumiți din Olanda, au ajuns și la Oradea. În fața florarilor își împărtășesc experiența într-un mod captivant, pe care l-au denumit "Flower Circus" - Circul Florilor.

"Le vom arăta unsprezece tipuri de aranjamente în stilurile modern și clasic, le vom spune cum să cheltuie eficient banii", spune Michael Van Namen, designer floral.

"Lucram de ceva timp în industrie și am văzut că cei care făceau show-uri cu flori erau foarte serioși. Dar e distractiv să lucrezi cu flori, de aceea am venit cu ideea unui circ pentru a face spectacolele mai atractive, ca oamenii să ni se alăture, ne plimbăm printre ei, le dăm oamenilor idei noi", povesteşte John Elstgeest, inițiatorul proiectului "Flower Circus".

Cei doi olandezi au venit pentru a doua oară în România, dar sunt pentru prima dată în Oradea.

"Am văzut astăzi aranjamente florale inedite, nu mi-aș fi imaginat că din flori, din plante, poți să creezi o adevărată artă", spune o participantă la spectacol.

"Este o abordare modernă, contemporană, sunt foarte multe lucruri practice pe care noi, floriștii, le putem învăța", susţine Fivia Vlad, designer floral.

"În acest an, în Olanda se folosește foarte mult auriu, gri, verde, plante verzi, cam acestea sunt tendințele actuale", a dezvăluit Michael Van Namen, designer floral.

"Moda vine din Olanda, acolo se dă tonul la tot ce înseamnă aranjamente florale și tocmai de accea i-am adus, să arate oamenilor care sunt tendințele. Noi așteptăm să ne ajungă rândul de aproape un an de zile, ducem muncă de lămurire să îi lămurim să vină și la noi", a declarat Mihai Banea, organizator al evenimentului.

Până la sfârșitul lunii octombrie cei doi olandezi vor mai avea spectacole în Kazahstan, Rusia, Anglia și Grecia.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri