Sari la conținut

Forfotă în saloanele de înfrumusețare

Pentru cea mai importantã petrecere a anului, Geanina și-a fãcut programare la coafor cu o lunã înainte. Știa de pe atunci cã va sãrbãtori Revelionul la o cabanã, dar asta nu a împiedicat-o sã dea o fugã la salonul de înfrumusețare, chiar înainte de plecare.

"Am optat pentru o coafură lejeră. Vom merge la munte, dar chiar și așa am vrut să fiu aranjată pentru noaptea de Revelion. De Crăciun am primit un card cadou și l-am folosit pe acesta", spune Geanina Gorcea.

Nu numai ea preferã o coafurã lejerã. Pentru un look natural opteazã și cele care vor purta o rochie de searã.

"Tendințele pentru sărbătorile acestea sunt valurile, buclele lejere, coafuri. Se recomandă haosul controlat, cât mai lejer, cât mai dinamic. Se poartă şi cocul foarte lejer, ciufulit", explică Bianca Pavel, hair-stylist.

Pe lângã coafurã și machiaj, doamnele și domnișoarele pot sã se facã remarcate printr-o manichiurã dupã ultimele tendinţe.

"Clientele mai îndrăznețe optează pentru Revelion pentru nuanțe de argintiu, auriu sau la fel, unghii mai simple, dar cu modele mai sofisticate", detaliază Elena Postol, nail artist.

Pentru a nu simți presiunea sub care lucreazã hair-styiliștii și cosmeticienele în aceste zile, administratorii de saloane vin cu diferite metode de rãsfãț pentru clientele lor.

"Ești servit cu o cafea, cu un ceai ceea ce îți dă un motiv în plus de relaxare și de a te simți ca acasă."

Chiar dacã pe perioada sãrbãtorilor se lucreazã la foc automat, cel mai greu e în ziua petrecerii.

"Se va lucra intens. Toți hair-styliștii noștri de pe ambele ture vor fi miercuri aici, la fel ca și make-up artistele, eu și colega mea. Lucrăm până la șase seara de dimineață. Va fi o zi lungă pentru a putea mulțumi toate clientele noastre", susţine Alina Gorcea, administratorul unui salon de înfrumusețare.

Prețul unei coafuri speciale pornește de la 35 de lei și poate ajunge pânã la 150, chiar și 200 de lei, în timp ce un machiaj fãrã gene false aplicate costã 60 de lei, iar cel complet 140 de lei. Pentru o manichiurã clasicã se plãtesc 20 de lei, iar pentru o una cu gel 55 de lei. Prețul se modificã în funcție de complexitatea modelului ales de clientã.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş