Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reacţie la declaraţiile lui Ioan Mang

Data actualizării: Data publicării:
VO sincron Voiculescu

După ce marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang l-a acuzat pe Vlad Voiculescu că nu a făcut nimic în mandatul său, fostul ministru al Sănătăţii a reacţionat pe pagina sa de Facebook. Fostul membru al cabinetului Cioloş a reamintit că Ioan Mang este un ex-ministru al Educaţiei acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

Într-o declaraţie pentru Digi24 Oradea, Vlad Voiculescu a precizat că Oradea va avea un accelerator linear datorită unui împrumut semnat în 2014, cu Banca Mondială. Fostul șef de la Sănătate a adăugat că Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a ajuns pentru prima dată la Oradea în timpul mandatului său şi că tot el este cel care a trimis o echipă pentru a stabili care sunt aparatele de care au nevoie bolnavii de cancer.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii: „La Oradea nu era prevăzut acceleratorul linear, acest lucru s-a întâmplat în mandatul meu. Tot în mandatul meu a existat o vizită a Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică de la Viena, care a făcut un studiu. Studiul acela nu este unul de fezabilitate şi sper că între timp există un studiu de fezabilitate pe baza căruia s-a făcut achiziţia, iar ceea ce sper cu adevărat pentru oamenii din Oradea e că acolo va exista atunci când vine echipamentul pe care se cheltuie o sumă importantă, va exista locul, infrastructura pe care acesta să fie instalat şi sper că vor exista oameni.

Avem o problemă majoră în România cu specialiştii în radioterapie, medici radioterapeuţi, fizicienii care sunt necesari. Sper că domnul Mang se va ocupa de aceste lucruri şi nu să critice. (...) Sigur că şi peste un an şi peste doi mă va putea critica pe mine spunând că nu am făcut nimic în cele 7 luni de mandat ,dar asta nu va ajuta pe nimeni. Cred că datoria dumnealui şi datoria tuturor celor care decid şi care şi-au asumat guvernarea este să îşi facă treaba faţă de cetăţeni.”

Reporter: Bogdan Băcilă
Redactor: Claudiu Mihuţ

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri