Sari la conținut

FOTBAL. CAO 1910 a prins viaţă. Din nou

Istoria fotbalului orădean a fost readusă la viață. Club Ateltic Oradea 1910, echipa care acum mai bine de 70 de ani câștiga atât campionatul României, cât și pe cel al Ungariei, a redevenit de azi club cu acte în regulă o dată cu semnarea contractului de parteneriat cu CSM Oradea.

Reînființată după modelul socios, CAO 1910 și-a anunțat deja prezența în campionatul Ligii a V-a de fotbal Bihor, unde obiectivul stabilit pentru acest sezon este promovarea.

"Am găsit o istorie fabuloasă a fotbalului orădean și ne-am dorit foarte mult să scoatem la lumină ceea ce a fost cândva fotbalul orădean și să pornim un proiect, să clădim o istorie cu care ne mândrim", a declarat Florin Mal, membru fondator al CAO 1910.

"Am încercat să găsim o formulă pentru a reuși să continuăm tradiția fotbalului orădean. Dacă va fi bună sau dacă nu, timpul o va dovedi", a spus Șerban Sere, președintele CSM Oradea.

Puterea exemplului dată de Ripensia, Petrolul, Farul sau UTA a fost cea care a dus la reapariţia încă unui club din România. Noul CAO va fi condus de pe banca tehnică de Florin Farcaș din partea CSM Oradea, în vreme ce manager al echipei a fost desemnat Călin Capotă, unul dintre fondatorii vechii echipe.

"Cred că am o experiență destul de bogată în a forma o echipă competitive. Am experiență destul de bogată de-a lucra cu jucători tineri și mai puțin tineri", a spus Florin Farcaș, antrenorul CAO 1910.

CAO are 40 de membrii asociați care au venit fiecare cu o contribuție de 2.200 de lei, însă clubul își propune până la finele anului să strângă un număr de 65 de membri.

"Avem membrii asociați un austriac, un italian și un francez în momentul de față. Suntem în discuții și cu un canadian. CAO era în perioada interbelică o echipă cosmopolită. Ne dorim să fie și acum", a explicat Florin Mal, membru fondator CAO 1910.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus