Sari la conținut

FOTBAL. Cinci cluburi din Bihor au primit defibrilatoare

Cinci cluburi bihorene au primit săptămâna trecută defibrilatoare oferite de Federaţia Română de Fotbal, printr-un proiect implimentat de UEFA. Pentru folosirea acestora, o parte din medicii sportivi din județ au fost instruiți cu doar trei zile înainte de incidentul de sâmbătă, de la Aleşd, unde un jucător a suferit un stop cardio-respirator.

„Ne bucurăm de această abordare a prevenţiei din partea Federaţiei Române de Fotbal; toţi cei prezenţi care au fost, au fost foarte mulţumiţi de cursul în sine, de instructajul privind defibrilatoarele", a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Mai marii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor speră ca proiectul federaţiei să prindă rădăcini în toată ţara.

„Am vorbit şi cu membrii Comisiei medicale a AJF Bihor, în speţă cu doamna doctor de medicină sportivă Morariu Carmen, să facem cursuri de pregătire pe defibrilatoare cu medicii delegaţi la jocurile de fotbal din cadrul AJF Bihor", a precizat Bitea.

Cluburile bihorene care au primit cele cinci defibrilatoare sunt Luceafărul Oradea, CS Oşorhei, LPS Bihorul, AJF Bihor şi echipa de fotbal feminin Sporting Lugaş.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Sursă foto: alesdonline.ro