Sari la conținut

FOTBAL. Doar cinci voturi din Bihor la alegerea noului şef al FRF

Fotbalul românesc îşi va alege miercuri noua conducere a federaţiei. Rămas cu o singură reprezentată la nivel de eşaloane superioare, Bihorul, judeţ care în anii '40 reuşea să câştige campionatul naţional în două ţări diferite, mai are acum de oferit doar... cinci voturi.

Unul dintre voturi provine din sectorul juvenil. De ce s-a ajuns în această situaţie absurdă?

„Motivele sunt câteva fundamentale. În primul rând este infrastructura, în al doilea rând, susţinerea financiară", spune Dan Matei Constantin, directorul LPS „Bihorul".

O altă problemă a fotbalului românesc o reprezintă lipsa cadrului legal pentru a susţine performanţa la nivel de copii şi juniori.

„Am fost o perioadă şeful Centrului de Juniori la FC Bihor, asta prin anii 80, şi eram plătiţi de către Federaţie. Deci, normal prin intermediului clubului, dar nu eram chiar la discreţia preşedintelui de club care venea un an, nu promova echipa, pleca. Venea altul şi se perindau la conducere, cu aplecare puţină către Centrul de Juniori", povesteşte directorul LPS „Bihorul".

Cei care se ocupă de pregătirea copiilor şi juniorilor acuză supraevaluarea jucătorilor din liga superioară.

"În momentul de faţă fotbalul românesc nu poate furniza jucători mai scumpi de 3 milioane de euro şi coborând, deci raportându-ne la acel nivel, o să vedem că până la urmă toată investiţia necesară ar trebui începută de la nivelul copiilor şi de la nivelul juniorilor", susţine Dan Matei.

Mandatul noii conduceri a Federaţiei Române de Fotbal se va încheia în 2022.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Pe aceeași temă