FOTBAL. Cupa celor şase sate

Data publicării:
fotbal

Fotbalul s-a întors pe stadionul din Hidişelu de Sus. La un an după dispariţia echipei locale, campioană a judeţului în 2016, Cupa Hidişel a reunit la start şase echipe.

„Am vrut să facem această cupă ca să încercăm să vadă conducerea primăriei că noi, tinerii din comună, dorim în continuare fotbal în comuna noastră", spune George Jurcuţ, organizatorul turneului.

„Am ajuns să fie prima ediţie şi în viitor să continuăm, indiferent, cu sprijin, fără sprijin, dar eu mi-aş dori să rămână o competiţie a Cupei Hidişel fără să fie angrenat politica în sport", susține Alexandru Tirla, co-organizator al turneului.

Turneul celor şase localităţi a avut parte de meciuri interesante, oferite de echipele Hidişelu de Sus, Hidişelu de Jos, Şumugiu, Lăzăreni, Calea Mare şi Mierlău. Ultimele două au disputat finala mare, câştigată cu 8-7, în urma loviturilor de departajare, de formaţia din Calea Mare. La echipa din Mierlău au evoluat şi foştii internaţionali de juniori Adrian şi Valentin Petricău.

„Ştiu că a fost şi Marius Popa, aici, la noi în sat. Mi-a plăcut de mic, prima dată când m-am apucat de fotbal am fost portar", recunoaște Adrian Petricău.

Pe locul trei s-a clasat Lăzăreni care a trecut, cu 1-0, în finala mică de gazdele de la Hidişelul de Sus. Competişia a fost supervizată de oficialul FIFA Octavian Şovre.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri