Sari la conținut

FOTBAL. FC Bihor, în faliment. Tribunalul a decis marţi începerea procedurii

UPDATE: Mihai Giurgiu, preşedintele Comitetului Director al FC Bihor, pentru Digi24 Oradea: „Păsuirea şi îngăduirea judecătorului sindic este extrem de mare. Singurul lucru pe care îl pot comenta momentan, n-am înţeles autorităţile locale de ce în atâta timp au susţinut echipa asta din punct de vedere financiar, în ultimul timp şi-au luat mâna de pe ea şi au lăsat-o aşa, la mâna nimănui. Echipa să joace în continuare pentru că, deşi a intrat în faliment, ea poate juca până la finalul campionatului. Se poate prelungi procedura de faliment care, am înţeles că e dată până anul viitor, până în 2016. Se poate dizolvarea ei să fie până la 2016 şi în 2016 după ce se termină campionatul făcut o nouă societate."


Hotărârea a fost luată în şedinţa de marţi a Tribunalului Bihor, în urma cererii celui mare creditor al clubului - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj Napoca prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor. Termenele prin care procedura va fi pusă în aplicare au fost stabilite deja.

În decizia luată de Tribunal şi publicată pe portalul instanţelor se mai arată că „se dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului". FC Bihor mai are o şansă, cea a recursului. Clubul orădean are dreptul la recurs la 7 zile de la comunicarea hotărârii.

Redactor: Nicolae Mihalcea
Editor web: Adrian Laboş