Sari la conținut

FOTBAL. Ionuţ Popa, antrenorul Şoimilor Pâncota, recunoaşte: "Oradea mi-a rămas în suflet"

„Le-am povestit la şedinţa de pregătire a jocului, jocului băieţilor, că pe acest stadion în ultimii 50 de ani nu ştiu dacă a fost atâta lume câtă a fost cu Oţelul Galaţi, iar vacarmul care a fost atunci cred că rămâne aşa, cel puţin în amintirea mea, rămâne permanent. A fost ceva fantastic", recunoaşte Ionuţ Popa, antrenorul Şoimilor Pâncota.

Trecut între timp prin curtea mai multor echipe, Ionuţ Popa nu a ezitat în a-şi declara în continuare dragostea faţă de FC Bihor, deşi multă vreme a activat şi în curtea rivalei UTA Arad.

„La Oradea m-am simţit aşa cum m-am simţit la Iaşi. La Oradea şi Iaşi m-am simţit extraordinar, în comparaţie cu Aradul, de exemplu", spune Ionuţ Popa.

La curent cu problemele pe care le traversează clubul orădean, unde şi-a întâlnit trei din foştii elevi - Lazăr, Mihuţ şi Cigan, tehnicianul arădean nu crede că situaţia va avea un final pozitiv.

„Spre lauda lor, jucătorii totuşi mai joacă, aleargă, luptă. Eu vă spun sincer, dacă aş fi jucător în situaţia asta aş preda armele. M-ar considera lumea laş, dar eu nu aş mai veni."

Antrenorul consideră că o soluţie pentru salvarea echipelor de tradiţie ale fotbalului românesc este aplicarea cât mai rapidă a unei noi legi a sportului.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Tiberiu Catrişcău