FOTBAL. „Lăncierul" orădenilor. Juniorul Ricardo Farcaş a reuşit să confirme la Ajax

Data publicării:
sport farcas

La doar 16 ani are trecute în CV două mari cluburi ale Europei. După un an şi jumătate petrecut în Grecia, la şcoala de fotbal a celor de la Arsenal Londra, orădeanul Ricardo Farcaş a ajuns în aceasta vară la Centrul de Copii şi Juniori al olandezilor de la Ajax.

Cele patru luni petrecute în „Ţara Lalelelor" au fost extrem de grele, dar odată acomodat cu fotbalul batav Ricky a gustat din primele reuşite. A fost selecţionat în lotul echipei U18 pentru Youth Champions League şi a marcat primele goluri pentru „lăncieri".

„Este un campionat foarte dificil, cu echipe imprevizibile, dar obiectivul nostru, ca în fiecare an, este să-l câştigăm. Ne pregătim foarte bine, avem un staff foarte experimentat şi sperăm noi să facem un an cât mai bun", spune Ricardo Farcaş, fundaşul Ajax Amsterdam U18.

Evoluţia bună de la echipa de club i-a adus şi banderola de căpitan a naţionalei U17 a României, cu care însă nu a avut parcursul aşteptat.

„A fost un turneu de calificare ratat din păcate. Eu pot să spun că am avut în mare parte ghinion", consideră Ricardo.

Aflat în minivacanţă la Oradea, căpitanul "tricolorilor mici" ţine pumnii strânşi României în confruntarea din această seară cu Polonia. „Polonia nu este o echipă de speriat, şi am încrederea că îi putem învinge chiar cu un scor foarte mare."

Jucătorul orădean spune că un mare ajutor la Ajax îl are de la George Ogăraru, tehnician pe care-l consideră ca un al doilea tată.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri