Sari la conținut
News Alert

FOTBAL. Oradea va găzdui jocurile de calificare la Turneul de Elită U19

Ultimul meci disputat de naţionala României la Oradea a avut loc pe 11 mai 1984, atunci când Ioan Zare îşi făcea debutul oficial în selecţionata de seniori, pregătită de Mircea Lucescu.

„Îmi amintesc că atunci când s-au pregătit documentele pentru UEFA, Oradea a fost găsită cu ani în urmă în evidenţă că s-a disputat joc internaţional. Şi dacă eu îmi amintesc, cred că a fost jocul cu Israel", spune Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor.

Stadionul „Iuliu Bodola" a primit în aceste zile un cu totul alt aspect. Vestiarele au fost renovate, acoperişul de la tribuna oficială a fost schimbat, iar arena a fost vopsită. Stadionul a trecut cu brio de inspecţia Federaţiei Române de Fotbal, astfel că la mijlocul lunii noiembrii amatorii de fotbal vor putea vedea la lucru selecţionatele României, Andorrei, Insulelor Feroe şi Elveţiei.

„Acest eveniment este foarte important. În primul rând este important pentru oraşul Oradea. Atunci când federaţia română a avut această ofertă noi ne-am angajat şi am spus că la Oradea se va putea organiza această grupă", explică reşedintele AJF Bihor.

Din cele şase jocuri programate în grupa României, cinci se vor disputa la Oradea, în vreme ce pe stadionul din Paleu se va disputa întâlnirea dintre Andorra şi Insulele Feroe. Confruntarea care va deschide grupa de la Oradea este programată pe 12 noiembrie, de la ora 11, şi va opune Elveţia şi Andorra.

Reporter: Nicolae Mihalcea 
Operator: Robert Rezmuves

Pe aceeași temă