Sari la conținut

FOTBAL. Preşedintele FC Bihor crede în autofinanţare

O soluţie ce pare viabilă, după ce transferurile lui Ionuţ Pop la AS Roma şi Sebi Ianc la FC Botoşani au adus în vistieria clubului o sumă consistentă.

„În acest an eu am semnat contracte de peste 100.000 de euro pentru transferul jucătorilor. Peste 20.000 de euro au şi intrat în club. Deci, cred că este un drum de urmat", susţine Șerban Morcan, președintele FC Bihor.

Şefii clubului orădean consideră că situaţia actuală a formaţiei este cauzată de mai mulţi factori, iar ieşirea din criză pare imposibilă. În opinia lor, este un fenomen care se face simţit mai ales la echipele susţinute din bugetele locale. Un motiv în plus pentru a încerca creşterea jucătorilor din propria pepinieră şi vânzarea lor la echipele din eşaloanele superioare.

„Nu este uşor, însă, plecând de aici şi construind, se pot ajunge la cifre consistente care să asigure în totalitate bugetul clubului", spune Morcan.

Mulţi dintre jucătorii crescuţi de FC Bihor au ajuns la final de contract în această vară, iar o eventuală prelungire pare dificilă în acest moment.

reporter: Nicolae Mihalcea
operator: Ciprian Platona