FOTBAL. Spectacol oferit de foştii componenţi ai "Generaţiei de Aur"

Data actualizării: Data publicării:
sport generatia de aur

Trei generaţii ale naţionalei de fotbal a României s-au reunit, vineri seară, la Oradea, pentru meciul spectacol din cadrul „Turneului cunoaşterii". La invitaţia lui Adrian Merka, preşedintele Uniunii Slovacilor şi Cehilor din România, au răspuns prezent Alexandru Boc, Dănuţ Lupu, Miodrag Belodedici, Florin Prunea, Florentin Petre și Iosif Rotariu.

Alături de ex-jucători ai FC Bihor - Sorin Cigan, Ovidiu Lazăr și Zeno Bundea, foştii tricolori au jucat împotriva unei echipe formate din fotbalişti de origine slovacă. La final, ex-internaţionalii s-au impus cu 3-0 prin golurile marcate de Bundea, Marian Savu şi Sebi Sfârlea.

"M-am simţit extraordinar de bine. M-am simţit şi eu mai tânăr, cu toate că am vârsta pe care o am. Dar din fericire pot să fac mişcare în continuare şi sunt încântat de lucrul acesta. Băieţii sunt extraordinari, nu e nicio diferenţă de vârstă între noi; în teren suntem cu toţi prieteni, mai ales la repriza a treia", a declarat Alexandru Boc, internaţional român.

Meciul a creat o punte peste ani şi a adus în aceeaşi echipă jucători care au reprezentat România la "mondialele" din Mexic '70, Italia '90 şi SUA 1994.

"Sunt momentele care ne fac plăcere şi ne întâlnim şi efectiv vorbim numai despre fotbal, pentru că fotbalul ne-a dat totul şi cred că va veni momentul când vom da şi noi înapoi fotbalului", a spus Florin Prunea, internaţional român.

Pe lângă reprezentaţia dată la Stadionul „Tineretului", foştii internaţionali au fost prezenţi şi la inaugurarea terenului sintetic din Şinteu.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri