Sari la conținut

FOTBAL. Tricolorii U19 cred în calificare. România - Insulele Feroe, stadionul „Iuliu Bodola", joi, ora 15

Românii au parte de un program lejer, care va debuta joi, de la ora 15, împotriva selecţionatei feroeze. Sâmbătă este programată confruntarea cu Andorra, urmată miercuri de derbiul cu Elveţia.

„Abordăm cu seriozitate aceste meciuri. Consider că frică trebuie să ne fie de noi înşine, nu de adversar. În momentul în care echipa noastră va prinde o zi, nu specială, normală, sunt foarte convins că ne vom califica", consideră Andrei Spier, antrenorul naţionalei României U19.

Optimismul este la el acasă în lotul din care fac parte Dan Panait, Ionuţ Pop, Răzvan Popa sau Patrick Petre. Sunt jucători cu experienţă în Liga 1 sau în Italia ori Anglia.

„Am avut şi alte turnee amicale cu echipe internaţionale. Ne pregătim de un an şi ceva", spune Dan Panait, căpitanul naţionalei U19 a României.

"„Sperăm să fim calificaţi după primele două meciuri şi la al treilea meci, cu Elveţia, să ne arătăm valoarea", îşi doreşte Robert Vâlceanu, mijlocaş FC Voluntari.

Pentru orădeanul Ionuţ Pop, portarul formaţiei AS Roma, revenirea după 30 de ani a naţionalei la Oradea reprezintă un moment special: „Sunt foarte bucuros că după trei ani m-am întors la Oradea. Chiar dacă m-am întors cu lotul naţional, fericirea este cu atât mai mare." 

Turneul de calificare de la Oradea va fi deschis joi, la ora 11, de confruntarea dintre Elveţia şi Andorra.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă