FOTO. Imaginile dezastrului. Interiorul Palatului Episcopal, după incendiul catastrofal de sâmbătă

Data publicării:
interior Palat Episcopal foto Prefectura (7)
foto: Prefectura Bihor

Imaginile suprinse azi de Prefectura Bihor ne arată întreaga dimensiune a dezastrului din interiorul Palatului Episcopal. Grinzi prăbuşite sau carbonizate, tâmplărie distrusă şi picturi interioare şterse de acţiunea apei.

foto: Prefectura Bihor
foto: Prefectura Bihor

foto: Prefectura Bihor

"Clădirea a fost grav afectată și în ciuda acestui incident extrem de provocator, răspunsul și profesionalismul pompierilor din cadrul ISU - Crișana a fost excepțional, aceștia reușind să prevină răspândirea incediului la parterul Palatului și în clădirile învecinate", se arată în postarea Instituţiei Prefectului de Bihor. 

La operaţiunea de stingere a incendiului de sâmbătă seara, de la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea au participat 120 de pompieri militari cu 12 autospeciale.

"Cel mai important este că nu au fost victime iar faptul că s-a reușit ca un incendiu de asemenea dimensiuni să fie izolat este exclusiv rezultatul modului exemplar în care au acționat pompierii.

Considerăm că nu ar fi de folos să speculăm în spațiul public pe tema cauzei incendiului. Există o anchetă în curs și vă asigurăm că toate ipotezele sunt luate în considerare, urmând ca în cel mai scurt timp să avem date oficiale despre ce ar fi putut cauza această tragedie", au transmis reprezentanţii Prefecturii Bihor.

Reprezentantul Gurenului în Bihor a făcut apel la implicare civică, "fiind datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că acest monument de care eram cu toții atașați va renaște și străluci din nou în Piața Unirii".

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri