FOTO. Marșul pentru viață | 1.000 de orădeni au manifestat împotriva avorturilor

Data actualizării: Data publicării:
mars pentru viata oradea 12

O mie de orădeni s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Unirii, pentru a manifesta împotriva avorturilor. Ei spun că această practică este foarte răspândită în România şi pune în pericol viitorul naţiunii. Evenimentul, organizat de principalele culte creştine din oraş, s-a încheiat cu un marş prin centrul Oradei.

mars pentru viata oradea 10
mars pentru viata oradea 10

CLICK PE PRIMA FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA ÎNTREAGA GALERIE

Cu imnul național interpretat de o fanfară. Aşa a început manifestaţia din piaţa centrală a oraşului, care a strâns aproape 1000 de orădeni. Pe scena amenajată în zonă au urcat reprezentanţi ai principalelor culte creştine, care au vorbit mulţimii despre pericolul pe care îl reprezintă avortul pentru societate.

László Böcskei, episcopul romano-catolic de Oradea: ”Cred că este foarte important să vorbim despre aceasta. Purtăm o responsabilitate faţă de promovarea vieţii. Este un mesaj care poate să mobilizeze politicul, comunităţile religioase, familiile.”

PS Sofronie Drincec, episcopul ortodox de Oradea: ”Oricât de puţini am rămâne pe baricade, mergem înainte. Fără a judeca, cu seninătate, cu bucurie, întru frumuseţea vieţuirii, după voia lui Dumnezeu.”

PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea: ”Dragii mei, sunt aici împreună cu ceilalţi episcopi din respect faţă de viaţă şi din respect faţă de dumneavoastră.”

Potrivit unei statistici din 2012 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România are o rată a avorturilor dublă faţă de media Uniunii Europene, de 480 la 1000 de naşteri. Pe de altă parte, țara noastră are o problemă şi cu natalitatea. Conform datelor Eurostat, minimul istoric al naşterilor în România s-a înregistrat în 2013, când s-au născut puţin peste 180.000 copii.

”Foarte important, pentru că este vorba despre viitorul României şi aşa e onest, să dăm viaţă, că nu se cade să o luăm”, spune un participant la marș.

În discursuri a fost amintit şi referendumul pentru familie, promovat intens de aceleaşi culte. Atacul recent al preşedintelui Iohannis la adresa organizatorilor i-a nemulţumit pe aceștia, care au vorbit inclusiv despre boicotarea referendumului pe corupţie, promovat în ultima vreme de Preşedinţie. La finalul discursurilor, participanţii au pornit într-un marş prin oraş.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri