FOTO. Restaurarea faţadei Liceului Ortodox din Oradea, gata după trei luni

Data publicării:
liceu ortodox oradea refacut (2)
foto: Primăria Oradea

Doar trei luni au durat lucrările de restaurare a fațadei corpului de clădire principal al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea. Acestea au început în luna aprilie a acestui an, iar termenul de execuţie stabilit iniţial a fost de opt luni. Totuşi, lucrările sunt deja în curs de recepție, au anunţat autorităţile locale.

foto: Primăria Oradea
foto: Primăria Oradea

foto: Primăria Oradea

Lucrările au costat în jur de 230 de mii de lei, bani alocaţi din cota cultului ortodox din bugetul anual destinat cultelor religioase.

Muncitorii au dat jos tencuielile exterioare degradate la pereți și la soclu, au placat pereții şi soclul cu polistiren extrudat ignifugat şi au armat cu plasă de fibră de sticlă. La acestea s-au adăugat executarea tencuielilor decorative şi montarea jgheaburilor și a burlanelor.

„Având în vedere că fațada Liceului Teologic Ortodox se afla într-o stare avansată de degradare, am demarat reabilitarea acesteia pentru că (...) una din țintele noastre este creșterea standardului de calitate a procesului educațional prin oferirea de condiții bune în școli. Pe de altă parte, vorbim de o clădire importantă din centrul orașului", a transmis Lucian Popa, directorul executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar, într-un comunicat al Primăriei orădene.

În perioada următoare comisia de recepție se va întruni pentru recepţionarea lucrărilor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri