FOTO. Sute de mii de flori au decorat 16 care alegorice la Carnavalul Florilor din Debreţin

Data actualizării: Data publicării:
carnavalul florilor Debretin 2018 (2)
foto: Primăria Oradea

A fost o explozie de culoare şi muzică, luni, în oraşul maghiar Debreţin, unde a avut loc tradiţionala paradă a carelor alegorice. Aceasta a fost organizată pe 20 august, ziua naţională a Ungariei, dedicată Sfântului Ștefan, întemeietorul regatului maghiar.

foto: Primăria Oradea
foto: Primăria Oradea

foto: Primăria Oradea

Evenimentele au început la ora 7 dimineața, când a avut loc parada a sute de localnici pe biciclete decorate cu flori și a mașinilor de epocă. După ceremonia de ridicare a drapelului naţional şi sfințirea primei pâini din noua recoltă, a urmat defilarea carelor alegorice.

Acestea au parcurs un traseu de aproape 5 kilometri, iar printre ele s-au aflat carul comun Oradea-Debreţin, însoţit de Ansamblul Bihorul, și cel al consiliilor județene din Bihor şi Hajdu-Bihar.

Carele cu aranjamentele florale au fost însoțite de 30 de trupe de dansatori, acrobați și majorete din Ungaria și din Franța, Italia, Portugalia, Senegal, Rusia sau Turcia.

Marți, la ora 10, cinci care alegorice vor sosi la Oradea, unde vor staţiona la intersecţia bulevardelor Dacia şi Trasilvaniei. La ora 14 parada va porni către Piața Unirii pe traseul Bulevardul Dacia – Bulevardul Decebal – strada Tudor Vladimirescu – Piața Unirii. Carele alegorice vor ajunge în centrul oraşului la ora 15:30 şi vor putea fi admirate până la ora 22:30.

Tot în Piaţa Unirii, de la ora 20 va concerta Budapest Gypsy Symphony Orchestra.

Pe 22 august carele cu flori vor ajunge și pe Valea Ierului, în localitatea Diosig.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri