Meseriile din domeniul frumuseţii, între pasiune și independență financiară

Data actualizării: Data publicării:
salon horia marchis

Industria frumuseții este în continuă dezvoltare în România, iar numărul celor care se orientează spre profesii din acest domeniu este în creștere. Au nevoie de talent, îndemânare și pasiune, dar și de cursuri de pregătire care costă chiar și mii de euro. Însă, specialiștii spun că investiția poate aduce beneficii materiale importante și asigură independența financiară.

Horia Marchiș este unul dintre cei care au reușit să își facă un nume în industria frumuseții. După ce a avut mai multe profesii, și-a urmat pasiunea și în 2014 a făcut primul curs de specializare.

"Am predat muzică, am lucrat ca economist, am organizat evenimente și într-un final am ajuns stilis,t pentru că este singurul lucru pe care îl fac de la sine", povesteşte tânărul hair-stylist.

A investit aproximativ cinci mii de euro în pregătire, iar acum a reușit să își deschidă propriul salon.

"E nevoie de multă seriozitate, de multă pasiune, de artă, de implicare și cred că, în primul rând, e nevoie de suflet; să pui suflet în ceea ce faci", consideră Horia.

Specialiștii spun că industria frumuseții este în plin dezvoltare în România.

"Până acum doi, trei ani, piața și segmentul de profesioniști pe partea de hairstyle, make-up artiști, era destul de îngustă. Am reușit să ne dezvoltăm foarte frumos", spune Beatrice Pantea, fashion blogger.

"Româncele sunt femei foarte cochete care chiar apelează la profesioniști și apreciază foarte mult latura aceasta profesionistă", este de părere Andreea Ionescu, organizator de evenimente.

În funcție de nivelul pregătirii, un curs costă de la câteva sute de lei până la câteva mii de euro.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri