Sari la conținut
News Alert

Furtună în Bihor | 20.000 de bihoreni, afectaţi de avariile la reţelele electrice

Vijelia de duminică a lăsat fără electricitate pentru diferite perioade de timp sute de localităţi din Bihor. În 237 de localități s-au înregistrat avarii la rețelele electrice, care au afectat aproximativ 20 de mii de consumatori.

Rafalele de vânt au avariat 21 de linii de medie tensiune, 20 de stâlpi de electricitate și 305 posturi de transformare. În prezent trei grupuri electrogene asigură furnizarea energiei electrice în localitățile Rieni, Petrileni și Sudrigiu.

25 de echipe ale Electrica acționează pentru remedierea defecțiunilor.

De duminică, de la ora 16:35, până luni, la ora 8, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” au fost primite 195 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care semnalau producerea unor situații de urgență generate de vijelie.

90 de pompieri au desfășurat 24 de misiuni de înlăturare a efectelor furtunii. Ei au fost ajutaţi de 58 de poliţişti, 19 jandarmi şi membrii ai serviciilor voluntare sau private pentru situaţii de urgenţă.

„În dimineața zilei de luni (...) pompierii militari din cadrul Stației Aleșd, Stației Ștei și Secției Beiuș au reluat operațiunile de degajare a copacilor de pe carosabil la Coada Lacului și în localitatea Cucuceni, respectiv de pe acoperișurile a două locuințe, în localitățile Ghighișeni și Delani”, a transmis căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Tot luni dimineaţa, pompierii din Beiuş au folosit o autospecială de lucru la înălțime (foto sus) pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de pe acoperişul unei biserici din centrul oraşului.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana