Sari la conținut

Furtună în Oradea | Cod portocaliu de vreme rea în Bihor

Furtunile au continuat să cauzeze probleme şi pagube în Bihor. După dezastrul de la Bulz, o ploaie în averse, însoţită de fulgere şi de un vânt puternic, a lovit aseară Oradea. O femeie a fost rănită la cap de o creangă smulsă de furtună. Pe mai multe străzi s-a circulat cu greutate din cauza cantităţii mari de apă strânse într-un interval scurt.

Furtuna a lovit Oradea puţin după ora 21 şi a fost însoţită de vânt puternic. Problemele nu au întârziat. În centrul oraşului, o creangă a fost ruptă de furtună, iar în cădere a lovit o femeie.

Victima a avut răni uşoare la cap şi a fost transportată la spital pentru verificări suplimentare. Circulaţia din zonă a fost oprită de poliţişti până când a fost curăţată şoseaua.

"Deşi la nivelul judeţului s-au înregistrat fenomene meteorologice periculoase, a fost primită o singură solicitare pentru acordarea asistenţei medicale a unei persoane rănite de prăbuşirea unei crengi", a confirmat căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Bihorul este până mâine diminieaţă, la ora 4:30, sub cod portocaliu de furtuni.

"Recomandăm orădenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate care pe timpul vijeliei ar putea cădea, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori, provocând victime ori pagube materiale. În cazul în care furtuna este iminentă, să întrerupă orice activitate în aer liber, să intre în casă ori într-o construcţie", a transmis căpitanul Roşca.

O furtună violentă care a lovit duminică un camping din localitatea Bulz a provocat decesul unui orădean de 37 de ani și rănirea mai multor persoane. 11 copaci au fost smulși din rădăcini de vântul puternic.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă