Fuziune cu solicitări: PDL vrea un post de viceprimar al Oradei sau de vicepreşedinte al CJ Bihor

Data publicării:
BETA pdl

După ce timp de 25 de ani dreapta din România nu a fost unificată din cauza orgoliilor, e nevoie să se facă sacrificii pentru proiectul fuziunii PDL și PNL, susține Andreea Paul, prim-vicepreședinte PDL. Până pe 15 iulie se va stabili protocolul de fuziune, precum și statutul și programul noului partid.

„Congresele PDL și PNL de fuziune sunt programate pentru 26 iulie. Foarte probabil, tot pe 26 iulie vom absorbi Forța Civică în Partidul Democrat-Liberal", a declarat Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PDL.

Aceasta a precizat că rezultatele cercetării privind numele alianței și al candidatului formațiunii la alegerile prezidențiale vor fi aflate până pe 20 iulie. În schimb, în județ PDL și PNL discută despre posibilitatea de a parafa fuziunea... cu un post public. Fie că e vorba de vicepreședinte al Consiliul Județean, fie că e vorba de viceprimar al municipiului Oradea, democrat-liberalii își doresc să aibă un post de conducere.

„Se vor discuta de către cele două partide și după aceea vom încerca să creem majoritatea de care avem nevoie pentru a numi vicepreședinte la CJ. PDL își dorește vicepreședinte la Consiliul Județean. La Primărie dorim să avem viceprimar", spune Găvrilă Ghilea, preşedintele PDL Bihor.

O altă decizie luată la nivel central privind fuziunea celor două partide se referă la o conducere bicefală, atât la nivel local, cât și național, până în anul 2017.

reporter: Laura Breb
operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri