Sari la conținut

Gala Comunităţii Bihorene, evenimentul oamenilor care au făcut diferența în 2017

Oameni, fundaţii şi proiecte care au făcut diferenţa în comunitatea bihoreană au fost premiați aseară, în cadrul Galei Comunității Bihorene, organizată de Fundaţia Comunitară Oradea. Cu aceeași ocazie au fost donaţi zeci de mii de lei pentru opt proiecte care vor fi derulate anul viitor.

Gala Comuniţăţii Bihorene 2017 a adus împreună zeci de persoane care au făcut diferenţa în acest an în comunitatea locală.

"Tot Bihorul este invitat să nominalizeze oameni care au făcut lucruri bune, care sunt lideri, care le schimbă lumea sau care şi-au arătat excelenţa în meserie sau ONG-uri care au făcut atâtea eforturi împreună voluntarii lor de a schimba lumea, încât credem că merită o gală ca aceasta", a explicat Luminiţa Popa, vicepreşedinta Fundaţiei Comunitare Oradea.

Joi seara au fost premiaţi de la voluntari, oameni de cultură şi artişti, până la proiecte şi ONG-uri.

"Nu am sperat că eu voi lua un premiu, dat fiind faptul că pe lista mea erau nişte oameni de nădejde şi nişte oameni de ispravă", a declarat Rozalia Bot, designer vestimentar.

"Ce înseamnă voluntariatul? Să te menţii tânăr, să te menţii în formă. Lucrez cu copiii din centre de plasament, cu copiii cu dizabilităţi, deci voluntariatul înseamnă fericire", a spus Alina Hoza, nominalizată la categoria "Voluntarul Anului".

"Îşi duc viaţa 53 de copii care au măsură de plasament. Noi ne ocupăm de tot ce înseamnă viaţa lor şi considerăm că fiecare copil este unic", susţine Adela Farago, de la Asociaţia Curcubeul Copiilor.

În cadrul aceluiași eveniment au primit donaţii de zeci de mii de lei opt proiecte care vor fi derulate anul viitor în cadrul programului Bursa Talentelor.

"Este o oportunitate unică pentru aceşti oameni din comunitate care doresc să facă ceva să vină aici, în faţa unei săli pline de donatori şi să-şi primească fonduri ca anul viitor să implementeze aceste proiecte spre binele comunităţii", a declarat Luminiţa Popa.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Comunitară Oradea.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă / Editor web: Adrian Laboş