GALERIE FOTO. Maramureș Balloon Fiesta 2017 | Festivalul baloanelor cu aer cald

Data actualizării: Data publicării:
baloane BM3

Cerul orașului Baia Mare se colorează, în acest sfârșit de săptămână, de baloane cu aer cald. Maramureș Balloon Fiesta, festivalul baloanelor cu aer cald, le-a pregătit celor dornici de adrenalină 6 sesiuni de zboruri de agrement la care s-au înscris deja peste 200 de persoane. La eveniment participă 18 echipaje din 9 țări și sunt așteptați, în cele 3 zile de festival, peste 8 mii de oameni.

baloane BM8
baloane BM8

"Festivalul de baloane cu aer cald, care vă invită să vă îndrăgostiți de Maramureș într-un mod total diferit. Și de jos, cu povești despre tradiții și obiceiuri și oameni frumoși din Maramureș, si de sus – dintr-un balon cu aer cald, care înseamnă magie și candoare", spune Loredana Ionescu, organizatorul Maramureș Balloon Fiesta 2017.

Peste 200 de curajoși, de toate vârstele, s-au înscris pentru o experiență de neuitat. Cei mai mulți au străbătut sute de kilometri pentru zborul cu balonul cu aer cald, iar unii au venit chiar în familie.

"Eu am făcut armata la parașutiști și cunosc senzația și fetița mea, să afle și ea cum e pe sus. Poate microbul se ia", spune un bărbat din Deva.

"Am emoţii... un pic", recunoaşte fiica lui, în timp ce soţia îşi doreşte "să fie ok. Eu sunt mai fricoasă din fire."

Gabriela a zburat și ea pentru prima dată cu un balon cu aer cald. După ce a dat o mână de ajutor la pregătirile de dinaintea decolării, femeia a savurat din plin zborul: "Extraordinar. Absolut extraordinar. Super! O priveliște superbă. Deși aveam mari emoții, acum simt că sunt în siguranță si e absolut spectaculos. Îmi pare rău că nu am încercat mai repede."

"De obicei zburăm cam pe la vreo 4,5, 600 de metri unde ai și vizibilitate bună, vezi, poți savura. Durata - de la 30 de minute până la o oră, o oră și 20 de minute, depinde de temperaturi și de vânt", spune Adrian Gherman, pilotul unui balon cu aer cald.

"După aproximativ o oră de zbor la o altitudine de circa 500-600 de metri, am și aterizat. E drept, în lanul de porumb. Chiar și așa, experiența merită", a relatat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

De aceeași părere au fost toți cei aflați la primul lor zbor care, conform tradiției, și-au primit și „botezul”.

Prețul unui zbor de agrement este de 330 lei pentru adulți și 230 lei pentru copii, respectiv 25 lei pentru zborurile ancorate. La editia din acest an a Maramureș Balloon Fiesta participă în total 18 echipaje din 9 țări. Festivalul se va încheia duminică seara.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri