Generația internetului, pusă la tastatură

Data publicării:
stire competente digitale
90 de minute au avut dreptul elevii să utilizeze computerele din sălile de examen şi să rezolve subiectele. Timp mai mult decât suficient, au spus tinerii, obişnuiţi de mici cu internetul şi calculatoarele. Aşa cum este şi Adam Laszlo, absolventului unui liceu din Oradea, care a terminat primul proba după o oră. 
"A fost un examen mai ușor decât celelalte, chiar dacă și la celelalte m-am descurcat foarte bine", spune Adam.
Adam a învăţat să lucreze pe calculator de la vârsta de 6 ani. Acum, nu-şi concepe viaţa fără internet.
"Am crescut cu calculatorul, am acasă, e un lucru care m-a avantajat", confirmă un alt elev.
Iar de acest avantaj au beneficiat de la vârste fragede toţi elevii, indiferent că sunt de la oraş ori locuiesc la ţară. La fel ca mulţi alţi părinţi, Florin Purda le-a cumpărat copiilor un computer şi i-a învăţat de mici să îl folosească. Locuieşte într-un sat de lângă Oradea, iar fiul său de trei ani ştie deja multe din secretele calculatorului. 
"Cam în jur de o oră pe zi se joacă. Ați văzut că se descurcă", spune Florin. 
În schimb, bătrânii din sat se plâng că tehnologia le ţine nepoţii în casă chiar şi atunci când vin la bunici, în vacanţă. 
"Are și acasă și îl aduce și pe el ei probabil are și altceva pe el. Deci nu poate sta fără calculator? Nu, nu asta e ceva intrat în sânge", spun Gheorghe Pal, un localnic din Alparea.
Aşa cum tehnologia i-a intrat în sânge şi lui Richard, care a învăţat şi a reuşit ca în timpul şcolii să obţină permisul european de conducere a calculatorului - ECDL. Astfel a fost scutit de proba de competenţe digitale. 
La proba de competenţe digitale, liceenii vor primi calificative, de la începător la expetimentat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri