Grad de încredere ridicat, acordat Universității din Oradea de către ARACIS

Data actualizării: Data publicării:
Universitatea din Oradea

Universitatea din Oradea primit cel mai mare calificativ – grad de încredere ridicat - din partea Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Calificativul a fost acordat în urma vizitei de evaluare externă din octombrie 2018 și a fost confirmat în această săptămână de consiliul agenției, se arată într-un comunicat al Universității din Oradea.

universitatea oradea

La vizita instituțională de evaluare externă a ARACIS, de anul trecut, au participat experți evaluatori ai agenției, studenți și cadre didactice din țară și din străinătate. Aceștia au evaluat 21 de programe de studii de licență și un domeniu de studii de master. A fost mărită capacitatea de școlarizare pentru patru programe de studii: Informatică – 75 studenți, Asistență medicală generală – 75 studenți, Fizică medicală – 50 studenți și Kinetoterapie și motricitate specială – 90 studenți.

Potrivit ARACIS „scopul evaluării externe a fost acela de a identifica și de a certifica măsura în care Universitatea din Oradea răspunde interesului public și se preocupă de: creșterea calității educației și cercetării științifice, organizarea eficientă a structurilor instituționale, administrative și manageriale, monitorizarea rezultatelor și performanțelor academice ale Universității, contribuind prin aceasta la promovarea încrederii publice în regulile și standardele de acordare a calificărilor universitare, respectiv a diplomelor, de către Universitate”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ superior.

Potrivit unui comunicat al Universității din Oradea, echipa de experți evaluatori a apreciat oferta educațională diversificată și adaptată la cerințele pieței muncii, care include și programe de studii de licență și master cu predare în limbi străine. La aceasta s-a adăugat campusul modern, colaborarea bună cu mediul socio – economic, care oferă posibilitatea realizării de stagii de practică, dezvoltarea de proiecte internaționale și creșterea vizibilității internaționale în domeniul cercetării științifice.

”Conducerea Universității din Oradea și-a asumat un plan de măsuri care să răspundă recomandărilor și observațiilor ARACIS, astfel încât să reducă punctele slabe și să fructifice oportunitățile identificate în urma vizitei instituționale”, au transmis reprezentanții instituției.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri