Greva de la Garda de Mediu a fost suspendată

Data publicării:
greva garda de mediu

Funcţionarii din Garda de Mediu şi din Ministerul Mediului au suspendat în această dimineaţă greva declanşată miercuri, 10 mai. Decizia vine ca urmare a negocierilor derulate la sediul Ministerul Mediului.

După o grevă spontană și una de avertisment, angajații Gărzii de Mediu au intrat miercuri în grevă generală pe termen nelimitat. La Oradea, cei 19 salariați ai Gărzii de Mediu și-au anunțat protestul prin mesaje postate la intrarea în instituție. Angajații s-au plâns că salariile nu le-au mai fost mărite din 2009 şi că sunt plătiţi, acum, după cea mai mică grilă de salarizare din tot sistemul bugetar.

Comisarii vor venituri cel puțin egale cu cele ale angajaților din celelalte instituții de control din țară.
Pe parcursul grevei generale a fost sistat programul cu publicul și nu au fost preluate sesizările cu privire la poluările grave de mediu.

În urma negocierilor, "părțile au convenit să susțină rezolvarea problemei inechităților salariale din sistem în cadrul procesului legislativ de elaborare de către Parlamentul României a Legii salarizării unitare", se arată într-un comunicat al CJ Bihor.

În situaţia în care negocierile vor eşua, greva generală va fi continuată, au anunţat funcţionarii.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri