Greve spontane, marţi, la Finanţele Publice. În urma protestelor, Guvernul a anunţat că renunţă la creşteri salariale

Data publicării:
greva finante

La Oradea, aproximativ 50 de angajaţi au protestat în curtea instituţiei. Pentru a nu perturba activitatea de la ghişee, la protest au participat doar o parte dintre funcţionari.

"Prin această majorare noi am fost omiși, deci ceilalți funcționari publici din teritoriu nu au beneficiat de nicio majorare de salarii. Vreau să subliniez, nu este o acțiune sindicală, este o acțiune spontană privind nemulțumirea tuturor funcționarilor vizavi de această ordonanță."

"Nu se aplică unitar acea OUG 47/2015. De fapt, dorim această aplicare unitară pentru toți angajații ANAF, pentru tot aparatul ANAF."

Exemplul orădenilor a fost urmat şi de angajaţii Finanţelor din Baia Mare. Aici însă, toţi cei patru sute de funcţionari au oprit lucrul, iar accesul în clădire a fost blocat.

"La ora 9, chiar când a ieșit ultimul om de aici, eu am fost aici la ușă, nu m-au lăsat să intru înăuntru. Eu am acasă un om bolnav pe pat, paralizat, gradul I cu însoțitor, l-am lăsat singur", spune un contribuabil.

În schimb, funcţionarii ANAF se consideră discriminaţi: "într-o anumită parte, acolo unde se centralizează date se acordă 62% și acolo unde se încasează sumele efectiv și se muncește nu se acordă absolut nimic."

Conform sindicatului Sed Lex, media salarizării în administraţia publică este de aproximativ 1.350 de lei net. În urma protestelor de marţi, Guvernul a anunţat că renunţă la creşterile salariale din Finanţe. De măririle de lefuri anunţate vineri ar fi urmat să beneficieze doar 22% dintre angajații din Ministerul de Finanţe.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri