Gropi aparute prematur

Data publicării:
stire 20gropi-42651

Din cauza numeroaselor gropi aparute în carosabil soferii din Bihor se simt ca in poligon pe multe drumuri locale, judeţene sau naţionale. "Nici nu se poate ocoli, sunt gropi una langă alta.Şi înainte de iarnă erai distruse dar acum este dezastru","sunt gropi în care îţi rupi trapezul, capacel de la roţi sar", se plang cativa soferi.Am avut curiozitatea să aflăm câte gropi au apărut în asfalt pe o porţiune de 100 de metri. Am numarat 45 de gropi în mai puţin de 100 de metri.Corneliu Piţurcă, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Bihor explica:"pe toate drumurile naţionale au început să apară gropile. Ele vor fi reparate cu mixtură la rece aşa zisa mixtură stocabilă. In contractul de întreţinere pentru iarnă pe care îl avem. Noi avem 1800 de metri pătraţi care inseamă 170 de tone de acest fel de asfalt."In Oradea drumarii au început deja plombarea mai multor străzi. "S-a intervenit pe Shakespeare, Ciheiului, podul 1 Decembrie" explicaLeontin Pătcaş, şeful biroului Drumuri şi Poduri din Primăria Oradea. "Temperaturile nu permit exectuţia lucrărilor cu asfalt la cald după trecerea iernii" explicaCorneliu Piţurcă, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Bihor.Leontin Pătcaş şeful biroului Drumuri şi Poduri din Primăria Oradea

declara:"in cursul săptămânii viitoare vom interveni dacă timpul va ţine cu noi. In caz contrar vom interveni cu piatră spartă şi refuz de freză."Drumarii dau vina pe vechimea asfaltului şi spun că iarna nu e cauza principală a apariţiei gropilor.

Corneliu Piţurcă directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale Bihor explica:"majoritatea drumurilor din Bihor sunt cu durate de serviciu expirate."Lucrările de reparaţii cu asfalt cald vor începe pe drumurile naţionale abia în luna martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri