Gropi, asfalt lipsă și zăpadă pe drumul din Bihor aflat în șantier de 10 ani

Data actualizării: Data publicării:
gropi drum DN76

Șoferii care circulă pe Drumul Național 76, cea mai lentă lucrare din istoria Bihorului, suferă acum nu doar din cauza stării dezastruoase a șoselei, ci și din cauza iernii. Pe lângă gropile care se cască pe porțiunea dintre Ștei și Vârfuri, oamenii se confruntă și cu ninsoarea căzută în ultimele zile. Din cauza vremii și a vitezei neadaptate condițiilor meteo, în ultima săptămână pe DN76 au avut loc trei accidente.

Mormane de zăpadă, gropi și pietriș - sunt provocările la care iarna îi supune pe șoferii care circulă pe Drumul Național 76, între localitățile Ștei și Vârfuri. Sunt zone întregi în care asfaltul lipsește, spun oamenii care ajung să străbată porțiunea de 33 de kilometri chiar și în două ore.

Teroare! Uitați în ce condiții se circulă! Bătaie de joc! Ne ia o oră jumătate, două, mergem cu viteza întâia", spune un șofer.

"De la Ştei la Vârfuri îmi ia o oră şi 20 de minute cu camionul, pe o distanţă de 30 de kilometri. Cu cauciucuri de iarnă, dar degeaba, când ninge e greu", se plânge altul.

Deși refacerea Drumului Național 76, între Oradea și limita Bihorului cu Arad, a început în 2007 și trebuia terminată trei ani mai târziu, lucrările continuă pe porțiunea din sudul județului.

"Trebuie să vină să facă drumurile, că e vai de noi pe aici. Trebuia să fac drumul în jumătate de oră, îmi ia o oră jumătate-două. Aşa e România”, a remarcat un șofer.

„Foarte prost, nu știu cum o să se dezăpezească, se circulă în condiții foarte nasoale. "

Administrația județeană a dispus verificări suplimentare la firmele de dezăpezire ca să se asigure că drumurile din județ sunt curățate.

„Au fost vizite la fața locului, s-au verificat bazele de către acești inspectori, în cursul dimineții, s-au verificat stocurile de sare, de nisip . Mașinile sunt pregătite, tot așa ca și inspectorii noștri să acționeze diseară sau chiar și în cursul nopții, respectiv s-a verificat și dacă aceste firme specializate, fiecare cu zona ei, are personalul suficient pentru a acționa în cursul după-amiezei, în cursul nopții", a precizat Adrian Șimon, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Din cauza frigului și a ninsorii, dar și din cauza neatenției șoferilor, pe DN76 s-au produs în ultima săptămână trei accidente.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri