Gropile, semn de bun venit pentru străini

Data publicării:
gropi 20live 20mihut-55510

Intrarea în țară prin vama Borş este un adevărat coșmar pentru șoferi. Străinii se îngrozesc, iar românii îşi dau seama că au ajung acasă. Au grijă să le amintească acest lucru gropile care apar în şosea chiar din punctul de frontieră.

Gropile pare că s-au înţeles să apară cu zecile mai ales în zona dintre vamă şi Oradea, unde viteza maximă admisă este de 100 km/oră. Însă puțini șoferi se încumetă să apese accelerația, de teamă să nu-şi distrugă maşinile.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Un crater de pe șoseaua care leagă Vama Borș de Oradea măsoară aproximativ 15-16 centimetri adăncime, are o lățime de 60 de centimetri și o lungime de aproximativ 1 metru și 30 de centimetri. Vă puteți imagina ce se poate întămpla dacă o mașină care are dreptul să circule cu 100 de kilometri pe oră dă în această groapă."

Şefii din Bihor ai Companiei de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, în administrarea căreia se află şoseaua cu probleme, spun că gropile au fost astupate provizoriu în această iarnă.

ing. Corneliu Piţurcă - directorul secţiei Bihor a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale

"Având în vedere că reparațiile care au fost făcute au sărit, am notificat firma constructoare și vor trece la refacerea acelor reparații."

În schimb, la doar câţiva kilometri dincolo de graniţă, în Ungaria, situaţia este complet diferită.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Chiar dacă Ungaria a fost zilele trecute sub cod roșu de ninsori și de viscol acum se circulă în condiții ideale, drumul este curat ca în palmă și cel mai important nu există nici urmă de gropi."

Orădenii spun că s-au obişnuit deja cu gropile care apar în fiecare an, la sfârşitul iernii, pe drumul spre vama Borş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri