Sari la conținut

HANDBAL FEMININ. CSU Oradea a depăşit Dacia Mioveni

CSU Oradea a reuşit să facă un nou meci bun şi un rezultat pe măsură. Handbalistele au bifat al cincilea joc consecutiv fără înfrângere după ce sâmbătă au trecut cu 26-22 de jucătoarele de la Dacia Mioveni, grupare antrenată de fosta mare campioană Luminiţa Huţupan.

„Nu pot decât să mă bucur şi să felicit fetele pentru felul cum au abordat acest meci. Dacă îl abordam şi cel de săptămâna trecută la fel, cu siguranţă ar fi fost victorie”, consideră Doina Ardelean, antrenoarea CSU Oradea .

Chiar dacă au avut în faţă o echipă tânără, meciul nu a fost deloc uşor pentru experimentatele jucătoare de la CSU Oradea. Dacia a ţinut aproape şi dacă la pauză a fost condusă cu 12-10, a preluat conducerea în repriza secundă, 14-13.

Cu o răbufnire de orgoliu, gazdele au revenit pe tabelă la mijlocului repreizei secunde, şi graţie unei serii de şase goluri marcate consecutiv s-au distanţat la 19-14, fără a le mai da posibilitatea oaspetelor să spere la un rezultat pozitiv.  Asta şi pentru că apărarea, dar şi intervenţiile lui Cetăţeanu şi Crina Pintea le-au închis drumul spre gol argeşencelor.

Jenica Rudics şi Gulnara Biţis, cu şapte, respectiv şase goluri, au fost principalele marcatoare în tabăra orădencelor.

„Cheia succesului, zic eu, să poţi să ţii echipa în mână. Este cel mai important lucru, pentru că un lot atât de restrâns şi cu fete atât de eterogene nu se poate ţine decât cu înţelegere", consideră Doina Ardelean.

CSU Oradea a urcat în clasament până pe locul şase şi în următoarea rundă se va deplasa pe terenul formaţiei SCM Timişoara, meci programat la finele acestei săptămâni.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă