HIPISM. Cursele cu atelaje revin la Oșorhei

Data publicării:
sport cursa cu atelaje

Spectacolul excvestru revine în prim planul sportului bihorean. De vineri și până duminică, la Oșorhei se va desfășura cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Atelaje, la care vor participa aproximativ 20 de echipaje din România și Ungaria.

La start se va afla și unul dintre cei mai faimoși cai din România, Cobra. Este un exemplar vândut la pereche cu 80.000 de euro și recuperat mai târziu pentru 2.000 de euro, după ce a fost la un pas să fie sacrificat.

"După statistici acesta este cel mai costisitor sport după Formula 1, ceea ce spune că este un sport nobil", este de părere Ludovic Rakoczi, directorul tehnic al concursului.

Concursul internațional de atelaje trase de cai va avea trei probe distincte. Dresajul va deschide concursul, vineri, de la ora 11, iar sâmbătă și duminică sunt programate probele de maraton și obstacole.

"În Oșorhei avem deja șapte etape, dar numai de o zi am făcut până acum. Însă, conducerea primăriei împreună cu noi am gândit că ar fi bine să facem un concurs de trei zile", a explicat Carol Csorba, organizator al competiției.

La final se vor aduna punctele de penalizare din toate cele trei zile de concurs și vor fi premiați câștigătorii.
Prima etapă din cele patru ale Campionatului Național a avut loc în luna mai, la Cefa.

Redactor: Nicolae Mihalcea
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri