Ianuarie, lună "fierbinte" pentru lucrări

Data publicării:
lucrari

Temperaturile pozitive din timpul zilei au reumplut şantierele deschise în Oradea şi în comunele din jur.

"Şi acum se lucrează; deja s-au făcut demolările drumul tehnologic pentru foraje consolidările la dealul Ciuperca", susţine Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

"Datorită timpului favorabil care permite conform legii să se lucreze la aceste temperaturi şi faptului că avem proiecte în implementare care trebuie finalizate în cursul anului acesta, am decis cât mai repede să avansăm ca să putem termina la termen lucrările respective", explică Ioan Gligor, viceprimarul comunei Oşorhei.

Meteorologii confirmă că încălzirea vremii din această perioadă este atipică pentru luna ianuarie.

"Faţă de mediile multianuale, în săptămâna pe care o încheiem avem parte de o vreme mai caldă decât normal. Până aseară temperatura medie din aer a oscilat între două şi 5 grade cu plus. O medie al lunii ianuarie este de minus 1,8 grade", a precizat Cristina Chiorea, şefa staţiei meteo Oradea.

Notă discordantă face unul dintre cele mai mari şantiere din Bihor. Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 76 care leagă Oradea de Beiuş sunt oprite.

Meteorologii ne anunţă că şi în următoarele zile temperaturile neobişnuit de ridicate se menţin, însă vor apărea ploile.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş/ Editor web: Ciprian Madea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri