Sari la conținut

Iarnă în octombrie. Ninsoarea a provocat probleme în Bihor şi Maramureş

Dacă ajungeţi în zonele montane din Bihor sau Maramureş ar fi bine să fiţi echipaţi de iarnă. Zăpada căzută ieri a creat probleme serioase între Cavnic şi Budeşti, unde circulaţia a fost întreruptă pentru 24 de ore. Maşinile au circulat cu dificultate, iar unele porţiuni de drum au fost blocate din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. La Stâna de Vale, jandarmii au intervenit pentru a salva un turist din Belgia, care s-a rătăcit şi a intrat în hipotermie.

S-a circulat greu duminică, în Maramureş, între Cavnic şi Budeşti, pe drumurile judeţene 184 şi 109F care fac legătura între Cavnic şi Sighetu Marmaţiei. Şoferii s-au plâns de intervenţia greoaie a drumarilor care nu au curăţat drumul la timp.

Primarul oraşului Cavnic a mers personal până în zona unde traficul era blocat de căderea unor arbori.

"Deja în această zonă zăpada este pe carosabil, drumul nu este practicabil în această zonă. Deja este ieşirea din Cavnic, ieşirea spre Budeşti. Văd şi copaci doborâţi."

Luni, copacii au fost îndepărtaţi şi circulaţia s-a reluat pe acest drum. ANM a emis pentru zonele montane din Maramureş şi Bistriţa un cod portocaliu de vreme rea, cu rafale de vânt de până 120 km/h în zona de creastă.

Probleme au fost şi în Bihor. Un drum a fost blocat în zona Cabanei Scăriţa, pe drum spre Cabana Padiş, din cauza unui copac căzut pe carosabil. 15 autoturisme în care se aflau 30 de pasageri au aşteptat intervenţia jandarmilor, pentru a-şi putea continua călătoria. De asemenea, un turist din Belgia a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-a rătăcit pe un traseu între Stâna de Vale şi Padiş şi a intrat în hipotermie.

Redactor: Bogdan Băcilă

Pe aceeași temă