Idee de afacere cu... pești. Aproape 200 de vietăți sunt atracția turiștilor într-un ștrand din Satu Mare 

Data publicării:
BETA pesti

Terapia cu pești i-a surâs sătămărencei încă de pe vremea când era un simplu turist aflat în vacanță. Și-a dorit să încerce, astfel că nu a stat prea mult pe gânduri și s-a băgat cu picioarele în bazinele cu înotătoare dintr-o staţiune din Italia.

"Am fost foarte încântată, în primul rând pentru că am văzut că oamenii râdeau și pe mine buna asta dispoziție m-a atras. Și am zis "hai să văd despre ce e vorba". Am venit acasă și am făcut cercetări și mi-am dat seama că beneficiile astea sunt multiple", povesteşte Lia Ardelean, terapeut.

La fel de determinată a fost și când a luat decizia de a începe o afacere în Satu Mare. Cei 200 de peștișori Garra Rufa aduși din Singapore i-au cucerit repede pe localnici, dar și pe turiștii care i-au văzut în doar în Occident. Pentru un minut de terapie ei plătesc 1 leu.

"- E pentru prima dată și am fost foarte curioasă cum se simte omul.
- Și care este prima senzație?
- Este foarte relaxant și e foarte interesant. E o vibrație de fapt."

În mediul lor natural, peştii se hrănesc cu alge, însă în bazinele amplasate în ștrandul din oraș ei consumă pielea moartă de pe tălpi.

"Am rezolvat foarte multe dermatite și probleme de piele. Adevărata ședință începe de la 30 de minute pentru că corpului îi trebuie timp ca să se miște ceva în el, să înceapă să lucreze", spune terapeutul.

Impresionată de succesul afacerii, Lia Ardelean vrea acum să cumpere un bazin în care să se poată să facă tratamente pentru întreg corpul.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri