Impozite pe clădiri şi terenuri, majorate în Oradea

Data publicării:
impozite-43366

Potrivit hotărârii de consiliul local, orădenii vor plăti cu 10,05% mai mult impozit pe clădiri şi cu 16% pentru terenurile pe care există construcţii. După ordonanţa de Guvern publicată miercuri, aleşii locali s-au întrunit în şedinţă extraordinară ca să aprobe modificarea, astfel încât de luni dările să poată fi încasate cu majorările făcute.

"De ce s-a luat această decizie? Textul din codul fiscal privitor la indexare este obligatoriu", a declarat Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Administraţia orădeană spune că ordonanţa de Guvern publicată miercuri lasă primăriilor opţiunea de a mări sau nu impozitele doar pentru anul 2013.

"Dacă nu luăm o decizie acum, anul viitor la momentul aprobării impozitelor şi taxelor vom fi obligaţi să punem atât noua grilă cât şi inflaţia pe 2013, e un impact dublu pentru cetăţeni", a spus Eduard Florea, directorul Direcţiei Economice din Primăria Oradea.

Ca să compenseze majorarea făcută, administraţia orădeană oferă o reducere de 10% pentru cei care achită impozitele până la 31 martie, bonificaţie mai mare cu două procente faţă de anii trecuţi. Singurele taxe care rămân la fel ca în 2012 sunt cele pe maşini şi cele legate de închirierea spaţiilor pe domeniul public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri