Sari la conținut

În două parcuri din Oradea au fost amenajate patru biblioteci în miniatură

Minibibliotecile în aer liber au fost amplasate în parcurile 1 Decembrie şi Brătianu. Voluntarii au luat copacii tăiaţi de primărie şi pe trunchi au amplasat mai multe cutiuţe pe care le-au umplut cu cărţi, dar munca lor nu a fost uşoară.

"Am aflat că există aceste trunchiuri de copaci tăiate de primărie. Din ce ne-am documentat, nu am găsit propriu-zis la noi în țară acest tip de minibibiotecă în care refolosim un trunchi", spune arhitectul Mihai Pârvuleț.

"Mi se pare o idee benefică pentru acest parc și îmi place foarte mult. În unele weekend-uri sunt închise bibliotecile și mai vii aici iei o carte, mai citești."

Cărţile expuse în minibiblioteci au fost adunate din donaţii. Voluntarii au strâns 2400 de volume, dar, deocamdată, nu au fost expuse toate cărţile.

"Proiectul este undeva la 70% din ceea ce ne-am propus pentru acest an. Avem două parcuri care au patru locații. Avem undeva la 450 de cărți în parcuri, iar pe viitor ne propunem să îl extindem", susţine Mihai Jurcă, coordonatorul proiectului, reprezentant al Asociaţiei de Promovare a Turismului.

"Sperăm ca oamenii să citească, sperăm cărțile să reziste. Cei din grup s-au implicat și au adus aceste cărți, le-au donat - asta înseamnă că orădenii se coalizează", spune Mihai Pop, reprezentantul grupului "Oradea suntem noi".

Membrii grupului de iniţiativă "Oradea suntem noi" spun că în viitor vor amplasa alte biblioteci în aer liber şi în celelalte parcuri din oraş.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă