Încă 6 blocuri ANL în Oradea

Data publicării:
stirea 203 20anl-37783

Primăria Oradea a primit un cadou mare de Crăciun: 264 de apartamente noi vor fi construite în municipiu. Investiţia este una pe care administraţia o aşteaptă de multă vreme, mai ales că ultimele apartamente construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe au fost predate la cheie în urmă cu 5 ani.

Anca Sas - purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea

„Valoarea estimativă a contractului este de 19.800.000 de lei. Structura celor 132 de unităţi locative de tip anl este de 36 de apartamente cu o cameră şi 90 cu două camere şi 6 apartamente cu 3 camere. Licitaţia va avea loc la sediul ANL Bucureşti pe data de 18 decembrie".

Mii de orădeni s-au arătat interesaţi de apartamentele construite pentru tineri. Şi asta pentru că oferta locuinţelor ANL din Oradea e limitată: sunt două construcţii, una realizată în 2003, pe Ştefan cel Mare, unde sunt 125 de apartamente cu una şi două camere, iar alta pe bulevardul Decebal, unde au fost ridicate două blocuri cu 78 de apartamente, inaugurată în 2007.

Rodica Brad - şeful Serviciului Administrare Imobile din Primăria Oradea

„Sunt un număr de 700 de dosare, depuse în anul 2007, când s-a construit blocul de pe Decebal şi bineînţeles, s-au soluţionat 78 dintre acestea, iar cereri intră zilnic, dar acestea trebuie să se completeze cu acte doveditoare, în perioada în care se preiau dosare".

Un teren de 2 hectare amplasat la ieşirea din oraş spre Arad, aşteaptă acum inceperea lucrarilor. Acestea vor demara cel mai devreme in primavara anului viitor.

Singura problema cu care se confrunta oficialii din Primăria Oradea este actualizarea sutelor de dosare a persoanelor care aşteaptă, de cinci ani să primească o locuinţă sau cel puţin un răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri