Sari la conținut

Încă o păsuire în dosarul de insolvenţă al FC Bihor. Următorul termen a fost fixat pe 24 noiembrie

Dosarul de insolvenţă al FC Bihor a fost deschis pentru datorii de peste 500 de mii de euro acumulate între 2004 şi 2009 către nu mai puţin de 21 de creditori. Printre aceştia se află jucători, firme, antrenori, dar şi Administraţia Finanţelor Publice, care avea şi cea mai mare sumă de recuperat - peste 1,8 milioane de lei. Clubul a plătit 14 rate, astfel că au mai rămas de achitat 380 de mii de euro pentru închiderea insolvenţei.

La termenul de marţi, doi dintre creditori au fost de acord să aştepte încă 30 de zile până când actuala conducere a clubului va realiza un plan de plată a datoriilor.

"Am dat o sută de mii de euro în perioada aceea, dacă luăm şi dobânzile foarte legal şi foarte normale, suma e mult mai mare. Mi-au restituit lunar o sumă, nu mai ştiu cât, dar în orice caz partea cea mai mare încă este nerestituită", spune Alexandru Szatmari, creditor.

Alt creditor care a cerut falimentul pentru o datorie de şase mii de lei a decis să mai acorde un răgaz clubului. Astfel, instanţa a dat un nou termen în dosar, pe 24 noiembrie.

"Însă a existat o cerere de trecere în faliment formulată de cei de la finanţe şi nici un punct de vedere din partea lor cu privire la o amânare asupra pronunţării, asupra acestei cereri", susţine avocatul Alin Inăşel.

Cum avocatul Finanţelor nu a fost prezent, judecătorul a decis ca până în 6 octombrie clubul trebuie să se pună de acord cu reprezentanții Finanțelor Publice privind plata datoriilor. Dacă ANAF acceptă noul termen propus de instanță, atunci până pe 24 noiembrie FC Bihor are posibilitatea să încerce stingerea datoriilor. În caz contrar, se va declanșa procedura de faliment.

Oficialii clubului, prin vocea lui Mircea Fodor, spun că noul preşedinte, Mihai Giurgiu, "este dispus să plătească această insolvenţă. Dacă se dă falimentul nu mai are pentru ce să achite această insolvenţă."

Pe lângă datoriile din dosarul de insolvenţă, FC Bihor a mai adunat din 2009 până în prezent restanţe de aproape jumătate de milion de euro.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă