Sari la conținut

Încă un grup de migranți prins la frontiera cu Ungaria

14 irakieni și kenyeni au fost prinși de polițiștii de frontieră în momentul în care încercau să treacă ilegal în Ungaria. S-a întâmplat în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1, între localitățile bihorene Santău și Borș.

Migranții se aflau în două autoturisme, conduse de doi cetățeni români. Străinii și șoferii au fost duși imediat la sediul Sectorului de Poliție de Frontieră Borș, unde au fost audiați.

Autoritățile au stabilit că grupul este format din nouă adulți cu vârste între 18 și 43 de ani, și cinci copii între 2 și 14 ani, toți solicitanți de azil în România. Au recunoscut că voiau să treacă în Ungaria, pe jos, și apoi să se îndrepte spre o țară din Spațiul Schengen.

Subcomisar Loredana Chifor, purtător de cuvânt IPTF Oradea: "La cercetări, şoferii autoturismelor au declarat că au fost opriţi pe stradă în Timişoara de cetăţenii străini care i-au rugat să-i transporte până în localitatea Borş, contra unei sume de bani. Totodată, migranţii au mai declarat că, din localitatea Borş, intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar celor doi cetăţeni români pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun."

Editor web: Adrian Laboș