Încă un grup de transfugi oprit la graniţă. 22 de asiatici prinşi în Bihor

Data actualizării: Data publicării:
22 MIGRANTI 1

Nu mai puţin de 22 de cetățeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan au fost opriți aseară lângă frontiera româno-maghiară. Împărţiţi în două grupuri, aceştia intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

 

22 MIGRANTI 3
22 MIGRANTI 3

Aseară, între orele 22 şi 23, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Borş au observat lângă localitatea Parhida, din judeţul Bihor, 18 persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin. Grupul format din 12 bărbaţi, 2 femei şi 4 minori a fost oprit şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

În acelaşi timp, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit în aceeaşi localitate un autoturism condus un cetăţean român, care transporta în regim de taximetru patru cetăţeni străini. Aceştia aveau documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil şi au fost duşi la sediul sectorului.

"Din primele verificări efectuate pentru ambele grupuri, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, 18 adulţi cu vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani, respectiv patru minori cu vârste între 3 ani şi 17 de ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat ca intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen", a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Cele 22 de persoane sunt cercetate acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri