Încă un zbor charter de pe aeroportul din Oradea spre Antalya

Data publicării:
cursa antalya

Apetitul tot mai mare al românilor pentru concediile petrecute în străinătate determină agențiile de turism să crească numărul curselor spre destinații de vacanță. Astfel, din vara anului viitor se va dubla numărul zborurilor de pe aeroportul din Oradea spre Antalya, o zonă preferată de români. Vor fi curse charter, a precizat tour-operatorul turc care va oferi călătoriile.

În acest an, din luna iunie până în septembrie, cursa charter Oradea-Antalya a transportat peste 5.000 de pasageri şi a avut aproape toate locurile ocupate.

"Antalya este o destinaţie căutată de toată lumea şi datorită condiţiilor, datorită preţurilor şi datorită modului în care se comportă cei de acolo cu turiştii noştri", spune Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea.

În fața acestei situații, unul dintre cei mai mari tour-operatori din Turcia a propus introducerea încă unui zbor pe săptămână din Oradea spre Antalya. Cursele sunt programate în zilele de luni şi miercuri, iar durata unui zbor va fi de circa două ore.

"Pentru anul viitor, în Oradea, am dorit să investim mai mult. Ne-am gândit, de ce nu se poate două avioane aici spre Antalya", susţine Acikgoz Abdurrahman, reprezentantul tour-operatorului turc.

Reprezentanții aeroportului din Oradea iau în calcul zboruri charter și spre alte destinații de vacanță.

"Noi am vrea ca într-o etapă care să nu fie prea îndepărtată să dezvoltăm şi alte destinaţii, cum ar fi Egiptul, Creta", a declarat directorul Aeroportului din Oradea.

Autorităţile locale din Bihor își doresc ca aceste zboruri să şi aducă turiști străini în județ. Deocamdată, statisticile arată că numărul vizitatorilor de peste hotare reprezintă cam 15% din totalul turiştilor ajunși în Bihor.

"Sunt convins că, împreună cu Oradea, putem să facem pachete de o săptămână, putem să oferim turiştilor care vor veni aici, program pentru o săptămână întreagă", a precizat Norbert Banto, directorul executiv al Agenției de Management a Destinației Bihor.

Acelaşi tour-operator a anunţat că vrea să aducă la Oradea compania aeriană națională din Turcia, care să opereze inclusiv curse transoceanice. După retragerea celor de la Ryanair, aeroportul din reşedinţa Bihorului a rămas fără zboruri permanente externe.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri