Încălzire în treptele Catedralei Ortodoxe din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
incalzire trepte catedrala

Investiție mai puțin obișnuită, dar utilă la Catedrala Ortodoxă din Oradea. Un sistem de încălzire a fost montat în scările din fața lăcașului de cult, astfel încât iarna credincioșii să nu mai alunece pe gheață. Enoriașii recunosc că aveau probleme iarna, când pe trepte se depunea un strat consistent de zăpadă.

De câteva zile mai mulți muncitori lucrează de zor în fața Catedralei Ortodoxe din Oradea. Au introdus un sistem electric de încălzire în treptele exterioare ale clădirii, iar acum lipesc plăcile de granit peste suprafața din beton. Firele au fost montate în toate cele 16 randuri de scări, pe aproximativ 200 de metri pătrați. În acest fel, reprezentanții Episcopiei Ortodoxe din Oradea speră că nu vor mai avea cazuri în care credincioșii să alunece pe treptele catedralei.

"Da, e foarte bine, este un lucru foarte bun, mai ales pentru vârstnici."

"E foarte bine să nu alunece, bine ar fi și pe stradă și în alte locuri să fie așa."

"E o treabă bună, nici nu am văzut până acum așa ceva la noi în țară."

Sumele investite pentru constuirea catedralei înalte de 65 de metri care poarta hramul "Invierii Domnului" nu au fost făcute publice până acum. Banii au provenit fie de la Consiliul Local, fie din donațiile sau sponsorizările enoriașilor.

Claudiu Mihuț, reporter Digi24 Oradea: "Piatra de temelie a Catedralei a fost pusă în anii '90, dar lucrările au început abia în anii 2000. Au fost însă urgentate după instalarea noului episcop Sofronie Drincec. Catedrala se vrea a fi cel mai impresionant lăcaș de cult din județ."

Până la difuzarea acestui material reprezentanții Episcopiei Ortodoxe de Oradea nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri