Incendiu în turnul Primăriei. De ziua lor, pompierii au organizat un exerciţiu în clădirea administraţiei orădene

Data publicării:
peisaj cu scara

Exerciţiul demonstrativ a fost, de fapt, acţiunea care a încheiat manifestările dedicate Zilei Pompierilor. Potrivit scenariului, pompierii au intervenit ca să salveze din Turnul Primăriei mai multe persoane surprinse de un incendiu.

Acţiunea a avut sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor, care a pus turnul la dispoziţia salvatorilor. În trecut, din această clădire erau semnalizate, prin bătăi de clopot, toate incediile. În plus, era arborat un drapel roşu pe timp de zi şi era aprins un reflector electric pe timpul nopţii, pe direcţia în care erau observate flăcările.

După intervenţia pompierilor, copiii au participat la un concurs de desene pe asfalt.

Înaintea acestei simulări, la sediul ISU Crişana au fost înaintaţi în grad, înainte de termen, doi ofiţeri şi şapte subofiţeri şi au fost oferite cinci plachete onorifice şi 13 distincţii de derviciu-insigna simbol. Prin Ordinul de Zi pe Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, 21 de pompieri orădeni au fost recompensaţi, iar 228 de angajaţi din Bihor au fost citaţi prin Ordinul de zi pe inspectorat.

Editor web: Adrian Laboş
Operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri