Sari la conținut

Incendiu în vama Borş. Două autotrenuri au ars în urma exploziei unui rezervor

Șoferul camionului de la care a pornit focul nu își poate explica cum a explodat rezervorul. Bărbatul venea din Piatra Neamț şI se îndrepta spre Germania. Oprise în Borş de durata weekend-ului, perioadă în care camioanele nu pot circula pe șoselele din Ungaria.

"Instantaneu s-a produs explozia. N-am avut timp să fac nimic! În momentul în care am deschis ușa în spate, m-am trezit aruncat jos", îşi aminteşte Gabriel Ciufu, șoferul tirului de la care a pornit incendiul.

"A fost o explozie atât de puternică, încât toată remorca s-a despicat în două. Toate au căzut pe jos și în mijloc a început să iasă fum. De acolo a început să vină focul", relatează un martor.

Flăcările s-au extins în câteva minute și la un camion parcat lângă primul. Focul a fost favorizat şi de marfa aflată în cele două remorci: într-una era burete pentru ambalare mobile, iar în cealaltă - produse textile. În disperare de cauză, unul dintre şoferi a încercat să decupleze cabina unui TIR şi să se depărteze de remorca în flăcări.

"Am fugit acolo ca să încercăm să decuplăm capurile de tractor. A încercat să-l tragă pe ăsta, n-a apucat, până la urmă a luat foc totul. Decât să ia foc tot tirul, şoferul celui de-al doilea camion a decuplat capul tractor și a fugit și a rămas doar încărcătura", povesteşte un vameş.

Pompierii au intervenit cu patru autospeciale și au luptat aproape două ore cu focul.

"Pericolul mare a fost dat de faptul că vântul sufla cu intensitate, existând pericolul propagării incendiului la obiectivele din zonă, respectiv hotelul, restaurant și o stație de distribuție carburanți", a declarat lt.-col. Alin Nemeș, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea.

Cauzele incendiului sunt cercetate de către pompieri. Flăcările au distrus aproape în totalitate cele două autotrenuri.

reporter: Edina Szomoru
operator Darius Pop
editor web: Adrian Laboş