Sari la conținut

Incendiu la internatul Liceului George Bariţiu din Oradea

Un incendiu produs la internatul liceului George Bariţiu din Oradea a pus în alertă, aseară, echipajele de pompieri din oraş. Salvatorii de la Detaşamentul 1 au fost anunţaţi în jurul orei 19:15.

foto cu caracter ilustrativ

16 pompieri militari cu patru autospeciale, însoţiţi de echipajul de prim ajutor al Detașamentului 2 Oradea și de cel de terapie intensivă mobilă al SMURD au intervenit pe strada din centrul municipiului, unde se află internatul.

"După efectuarea recunoașterii, pompierii militari au constatat faptul că, incendiul se manifesta în interiorul casei liftului, la etajul doi al clădirii cu cinci niveluri, etajele superioare fiind inundate cu fum. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ cinci minute, procedând concomitent la verificarea încăperilor, pentru a se asigura că nu existau persoane surprinse în interior, în pericol de a se intoxica cu fum, respectiv la ventilarea spațiilor", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU "Crişana", căpitanul Camelia Roşca.

Nimeni nu a fost rănit, pentru că în acel moment în internat nu se aflau elevi. Nici pagube nu au fost înregistrate, după ce focul a distrus doar nişte deşeuri menajere.

Cercetările pompierilor arată că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de fumatul în locuri nepermise.

Editor web: Adrian Laboş