Sari la conținut

Incendiu la un rezervor de păcură. Pericol de extindere la clădirile din jur

Un incendiu de amploare a cuprins, joi după-amiază, un rezervor de produse petroliere inflamabile din Oradea. Pompierii au intervenit de urgenţă pentru că rezervorul în flăcări se afla între două clădiri aparținând unei firme locale, pe strada Ioan Vidu.

imagini: ISU Crişana

Incendiul a fost anunţat de o persoană la ora 14:05, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”. În zona indicată au fost trimişi pompierii din cadrul Detașamentului 1 Oradea, care au stabilit că flăcările cuprinseseră rezervor de păcură aflat între două clădiri. Riscul de propagare a focului la acoperișurile celor două construcții învecinate era foarte ridicat.

„Pompierii militari au acţionat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea focarului şi protecţia clădirilor, reuşind să stingă incendiul în mai puțin de 10 minute. Ca urmare a producerii evenimentului au ars un aparat de aer condiționat, un aparat de tăiere/lipire, opt metri pătrați pazie acoperiș și s-au deteriorat 3 ferestre”, au transmis reprezentanţii ISU Crişana.

Cercetările preliminarii au arătat că incendiu a fost, cel mai probabil, generat de folosirea unui aparat electric de sudură/tăiere fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

Editor web: Adrian Laboş
Imagini: ISU Crişana