Incendiu provocat de o mână criminală la Spitalul Judeţean din Satu Mare. Doi pacienţi au ajuns la Urgenţă

Data publicării:
IMG 4535

Incendiul a fost anunţat la 112 la ora 19:41. Pompierii au descoperit că focul cuprinsese o încăpere şi exista pericolul de a se propaga în întreaga clădire. Fumul care ajunsese pe casa scării putea pune în pericol siguranța bolnavilor şi a personalului medical. Patru autospeciale, două echipe SMURD şi două ambulanţe au fost mobilizate în zonă.

Echipele de salvare au preluat doi pacienţi intoxicaţi cu monoxid de carbon, pe care i-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. Unul dintre ei avea arsuri pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului. "Alte 38 de persoane au fost evacuate, în urma triajului efectuat de către membrii echipajelor medicale de urgenţă", au transmis reprezentanţii ISU "Someş".

În zonă au sosit de urgenţă prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean şi prim-adjunctul şefului ISU "Someş", colonelul Nicolae Dima, care a preluat comanda intervenţiei.

"În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat ca şi cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu", susţin pompierii sătmăreni.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Satu Mare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri