Încep înscrierile la facultăţile din Oradea

Data publicării:
plasma mihut inscrieri facultate

Pentru înscrierea la concursul de admitere, candidaţii vor completa o cerere tip în care vor menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate în formularul respectiv.
La acest document trebuie anexată diploma de bacalaureat în original sau o copie legalizată, foaia matricolă din liceu, certificatul de naștere şi cel de căsătorie - dacă este cazul. În dosar mai trebuie să se regăsească adeverința medicală eliberată de medicul de familie, două fotografii tip, cartea de identitate și chitanța care face dovada că a achitat taxa de înscriere.
În acest an, absolvenții de liceu plătesc două taxe: cea de înscriere la concursul de admitere în valoare de 150 de lei şi taxa de înmatriculare, de 100 de lei. În cazul în care contestă rezultatele repartizării la facultate, este obligatorie plata unei taxe de 150 de lei. 
Sunt şi candidaţi care beneficiază de scutiri de taxe. Este vorba despre orfanii de ambii părinți, despre persoanele aflate în centrele de plasament, cele ale căror părinți sunt angajați ai universității și cele care au părinți profesori, cu condiţia să nu aibă mai mult de 25 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri